Hoe trim uitzetten bij een mac

16 May 2019
16 MEI

We hebben terug verschillende klanten die per ongeluk data gewist hadden op hun mac.
Omwille van het trim-commando is hier jammer genoeg geen spoor meer van te vinden, met alle dramatische gevolgen vandien.

Ikzelf werk nu al enkele maanden op een mac zonder trim commando, en hij werkt nog steeds razendsnel. De snelheid loopt inderdaad wat terug, maar in return heb ik wel zekerheid dat als ik per ongeluk een map wis, ik mijn data terug kan krijgen.

Overlaatst hadden we een studente die haar eindwerk gewist had, twee weken voor ze het moest indienen. Een andere klant had zijn email van de laatste 15 jaar per ongeluk verwijderd. Nog een andere had per ongeluk zijn schijf geherformatteerd.

In alle gevallen was de data onherroepelijk weg.

We krijgen ook meldingen van klanten waar een map om onduidelijke redenen verdween (powerglitch, fout van het operating system ?), met hetzelfde gevolg.

De meeste klanten wisten zelfs niet dat dit mogelijk was. Sommigen zijn zelfs verontwaardigd dat men in de winkel hier met geen woord over gerept had. Erger nog, sommige shops weten dit zelf ook niet.

Enige tijd geleden vertelde ik hoe men deze functie kan uitzetten voor een pc.

Bij een mac is het iets anders.

Daar moet men een terminalvenster openen en het volgende commando uitvoeren:

sudo trimforce disable

Na dit commando moet men de mac heropstarten.

Ik wil hier wel waarschuwen dit alleen maar te doen als men een goede backup van zijn data heeft !!!

Internet of things: De grootste bedreiging ooit voor data in de cloud

01 November 2016
01NOV

Het internet of things komt eraan. Hoewel het idee op zich niet slechts is, is het de grootste bedreiging ooit die het internet al gekend heeft. Wie zijn data in de cloud heeft past beter op.

Waarom Datarecuperatie kiezen?

Hoogtechnologisch Labo

100% veilig

80% succesratio

24u/7d bereikbaar