Prijsverschil met concullega’s

06 August 2019
06 AUG

Andere labo's hanteren succesratio's die enkel maar mogelijk zijn door de gemakkelijke gevallen aan te nemen.

Vele concullega’s hanteren goedkope prijzen én een hoge succesratio.
De verklaring is eenvoudig. Alle moeilijke gevallen worden als ‘niet recupereerbaar’ geklasseerd, en bijgevolg moeten ze er ook geen energie of tijd insteken. Zo komen die harddisks ook niet in hun statistieken terecht en kunnen ze pochen met slaagratio’s van 95% of zelfs meer. Een totaal onrealistisch cijfer als men ziet dat ongeveer 10% van alle harddisks die binnenkomen totaal niet te recoveren zijn omwille van grote mediaschade.

Wij van onze kant halen alles uit de kast voor alle schijven die bij ons binnenkomen. Als we maar de minste kans zien om nog data te recoveren, gaan we er voor. Soms zonder of met een pover resultaat, maar in veel gevallen met goed tot uitstekend resultaat en dan kunnen we de klant toch nog laten weten dat hij onverhoopt zijn data zal terugkrijgen.

Hetzelfde gebeurt bij logische recoveries. In sommige gevallen is het bestandssysteem beschadigd en krijgt de klant zijn data terug in de vorm van bestanden met een nummertje als naam. De originele naam is verloren.
Datarecuperatie heeft tools ontwikkeld om de bestanden te hernoemen naar een bruikbare vorm of zelfs naar de originele naam. Uiteraard kost dat meer moeite, maar voor de klant scheelt het uren, dagen of zelfs weken werk om niet elk bestand te openen en te hernoemen.

Internet of things: De grootste bedreiging ooit voor data in de cloud

01 November 2016
01NOV

Het internet of things komt eraan. Hoewel het idee op zich niet slechts is, is het de grootste bedreiging ooit die het internet al gekend heeft. Wie zijn data in de cloud heeft past beter op.

Waarom Datarecuperatie kiezen?

Eigen labo in Ieper

100% veilig

80% succesratio

24u/7d bereikbaar