Wissen van harde schijven


Wenst u uw harde schijf op een veilige manier volledig te wissen dan bent u bij ons aan het juiste adres. Certificaat van destructie wordt afgeleverd na dit proces zodanig dat er kan worden aangetoond aan derden (GDPR, ISO27000..) dat de data permanent werd vernietigd.

Onze diensten


U kunt bij ons terecht voor de recuperatie van uw defecte harde schijf, SSD, flash kaart, USB-memory stick, CD, DVD, RAID-systemen, NAS, SAN, gsm, tablets en andere hardware die informatie bevat (zoals bvb. Trimble landmeterapparatuur) en forensisch onderzoek (nazicht geschiedenis harde schijf), evenals voor het opnieuw beschikbaar stellen van bestanden die met een paswoord beveiligd waren en daardoor niet meer konden gebruikt worden. Ook kunnen wij gegevens overzetten op een modernere informatiedrager (van Tape naar DVD).

Harde schijf, SSD

De harde schijf is het hart van uw computer. Een klein defect kan soms grote gevolgen met zich meebrengen en als u geen back-up hebt, loopt u het risico grote hoeveelheden data of zelfs alle bestanden en documenten kwijt te raken. In dit geval kunnen wij u helpen.

Elk type harde schijf komt in aanmerking voor datarecuperatie: MFM, RLL, ESDI, SCSI, SAS, IDE, Serial ATA en Fibre Channel. Floppy's, ZIP-drives, cd's, dvd's en tapes kunnen ook gerecupereerd worden. Zelfs als uw medium beschadigd is door brand of water, kunt u op ons rekenen.

Externe harddisks zoals Lacie, Iomega, Freecom enz... zijn geen merken van harde schijven maar van de behuizing. Deze externe harddisks bevatten zonder uitzondering één of meerdere schijven van de bekende merken: Fujitsu, Hitachi, Ibm, Maxtor, Samsung, Seagate, Toshiba of Western Digital.

Een SSD (Solid State Disk) bevat enkel elektronische componenten maar deze kunnen ook defect raken en dan is de toegang tot de data onmogelijk geworden. Ook deze datadrager kunnen we recupereren.

RAID-Systemen, NAS, SAN

Een RAID-systeem wordt ingezet wanneer een hoge betrouwbaarheid en/of snelheid vereist is. Deze technologie doet dienst bij servers met grote hoeveelheden data die beveiligd moeten zijn en tegelijk vlot toegankelijk. Door de jaren heen hebben we een sterke expertise opgebouwd om deze systemen bij falen in een recordtempo terug te activeren.

Daar wij steeds werken met "kopieën" van de harde schijven (images) kan meteen na het defect begonnen worden met het systeem terug operationeel te maken terwijl wij verder werken om de data terug te halen. Het werken met een image van de defecte schijf heeft ook het grote voordeel verdere schade te voorkomen.

Voor de recuperatie van een RAID-systeem is dan ook geen werkende controller nodig, we reconstrueren de data los van de gebruikte controllers.

Tapes, CD, DVD, JAZ diskette, ZIP diskette

Misschien hebt u nog oude tapes liggen die belangrijke informatie bevatten. Wij lezen uw tapes, CD, DVD, JAZ diskette of ZIP diskette uit en plaatsen alle info op een ander medium, zodat niets verloren gaat.

Geheugenkaart (Foto's)

Het lijkt onvoorstelbaar en toch kan het: u wilt uw foto’s opladen naar uw pc en de kaart blijkt leeg te zijn! Een rampscenario dat spijtig genoeg vaak voorkomt… Wij kunnen in deze gevallen helpen. Stuur uw geheugenkaart op en wij halen uw foto’s terug. Zelfs gebroken kaartjes zijn niet verloren zolang de geheugenchip ongeschonden is!

USB

Iedereen maakt tegenwoordig gebruik van USB-sticks om gemakkelijk data te transporteren van het ene toestel naar het andere. Helaas kunnen deze vroeg of laat defect raken. Wij kunnen de gegevens recupereren en bovendien bewerken we ook flash kaarten en USB-sticks op IC-niveau. Als de stick of kaart niet meer herkend wordt door uw pc, hebben wij speciale software waarmee we uw gegevens in de meeste gevallen nog kunnen recupereren.

GSM, Smartphone, iPhone, iPad, tablets

Mobiele toestellen doen steeds vaker dienst om data op te slaan, de zogenaamde "smartphones". Deze toestellen bevatten al uw telefoonnummers, maar ook e-mails, foto’s, muziekbestanden, uw agenda, etc... Wanneer uw GSM, Smartphone, iPhone, iPad of tablet beschadigd is of u per ongeluk gegevens verwijderd hebt, kunnen wij uw gegevens meestal nog recupereren.

Forensisch onderzoek

Digitaal forensisch onderzoek. Samen met de klant wordt bepaald wat en wie er precies verdacht is en wanneer de acties zich hebben voorgedaan.

  • Wie heeft er toegang tot de informatie?
  • Welke gegevens werden door wie gekopieerd?
  • Welke e-mail uitwisseling is er geweest?
  • Welke e-mails zijn er gewist?
  • Welke data is door wie (en wanneer) gewist?
  • Wat voor informatie is door wie (en wanneer) geprint?
  • Hebben gebruikers van buiten de organisatie zich toegang verschaft?
  • Hebben gebruikers password cracker software of "data shredders" gebruikt om sporen uit te wissen?
  • Welke internet sites zijn bezocht?

Dit zijn allemaal vragen die door onze ingenieurs kunnen worden beantwoord na analyse van de bewuste computer. Onontbeerlijk is hier de "Harddrive Lock" die verhinderd dat er ook maar 1 bit van de schijf gewijzigd wordt tijdens het onderzoek.

Paswoorden

Vandaag de dag hebt u een paswoord nodig voor ongeveer elke handeling die u doet op uw pc. Geen wonder dat u er wel eens één vergeet. Als dat het geval is voor het paswoord van uw harde schijf, een bestand of document (Word, Excel, ... ) dan kunnen wij het verwijderen zodat u opnieuw toegang hebt tot uw gegevens.

Gegevensherstel van mobiele apparaten, in casu de Trimble Ranger TSC3CN

30 Mei 2016
30 MEI

Trimble apparaten die vastzitten in de opstartmodus of beschadigd zijn, kunnen ook worden hersteld

Waarom Datarecuperatie® kiezen?

Hoogtechnologisch Labo

100% veilig

80% succesratio

24u / 7d bereikbaar