Een (voor een ander bedrijf) hopeloze zaak met succes gerecoverd

2013-11-08
8 NOV

Onlangs kregen we een WD laptopschijf binnen voor recovery. De cliente had ze al (via een nederlandse firma) opgestuurd naar een recoverybedrijf in Portugal.

Van belang waren vooral de familiefoto's.

De recovery in Portugal was echter geen succes. Slechts enkele foto's konden worden gerecupereerd.

Ten einde raad stuurde men de harddisk naar ons.

Bij de diagnose werd al snel duidelijk dat op head 0 een headcrash had plaatsgevonden. Om deze reden was het andere bedrijf ook gestopt met de recovery.

In totaal had de schijf drie leeskoppen.  Een crash op één leeskop is voor ons nog geen reden om op te geven.

Een WD heeft namelijk een copie van de essentiele opstartmodules (zoals de meeste schijven). Op medewerking van het bedrijf in Portugal voor een kopie van die modules konden we niet rekenen. Na veel inspanningen lukte het ons om die modules te lezen. Sommige ware beschadigd, maar konden we repareren. Hierdoor was het mogelijk een hotswap donor te maken waardoor we toegang kregen tot de twee leeskoppen waar geen crash had plaatsgevonden.

Op deze manier lukt het ons om twee van de drie magnetische lagen te lezen. Op deze manier konden we ongeveer 4000 familiefoto's en enkele honderden familiefilmpjes recupereren.

Onze cliente was in de wolken.

Hierbij (een deel van) haar email:

Beste Marc


Dit is ongelooflijk goed nieuws.  Ik kan dit bijna niet geloven.  Dat is toch beter dan jullie zelf hadden verwacht of niet?  Jullie dachten maar 50% te kunnen recupereren

Als ik het goed begrijp die 4231 goede foto's, die kan ik gebruiken voor albums van te maken en af te drukken, dus daar is niets mis mee?

Van die filmpjes zelfs al speelt het maar een deel af, ik heb bewegende beelden hé .... en zijn die beelden duidelijk?

Ik ga dan toch bijna alles hebben, of nemen jullie alleen het goede mee?  

U vroeg in een vorige mail of ik nog iets anders wilde hebben.  Misschien mijn excel bestanden?  Zijn er niet veel; de allerbelangrijkste was die met de benaming: raming kosten huis geloof ik.  Ben van de naam niet meer 100% zeker.  Het is een overzicht met de uitgaven aan ons huis

En van onze mail had ik een mapje met huis Moerbeke, ben van de naam niet zeker.  Hier stond belangrijke mails omtrent de aankoop van ons huis, aannemers, enz...  De rest van de mail is niet belangrijk.

Zie maar wat u nog zou lukken.  Het belangrijkste heb ik.  Echt jullie zijn een topteam!!!!!  Niet te geloven, er valt echt een last van mij.
Begrijp niet wat die firma in Portugal heeft gedaan.  Heeft u dan nog contact met hen opgenomen?
Gelukkig dat ik de schijf heb laten terugkomen.  Voor hetzelfde geld had ik hun verhaal aangenomen dat mijn schijf ten dode was opgeschreven en had ik ze daar gelaten.  Stel je voor zeg.  Wat een geluk dat jullie er zijn!!


Bedankt Marc, mijn kindjes gaan zo gelukkig zijn!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))))))))

Conclusie: Een headcrash hoeft niet steeds het einde te zijn van uw data, maar voorkomen is beter dan genezen !

 

Waarom Datarecuperatie® kiezen?

Hoogtechnologisch Labo

100% veilig

80% succesratio

24u / 7d bereikbaar